Hopp til hovedinnholdet

Skal bli stjerne på Broadway.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Min drøm er å være på Broadway! Å spille, danse og synge! Det er min største drøm! Jeg føler at det er det jeg VIL! Jeg VIL ikke ha en annen jobb! Jeg føler at dette er det jeg SKAL! Jeg er den på skolen som går rundt og synger og danser, og har bare musikalsanger på ipoden. Alle sier jeg burde bli skuespiller. Eller musikalsanger. Og det vil jeg! Jeg vil det så fryktelig! Og jeg tror jeg kan klare det! men problemet er det å flytte til New York. Hvordan skal jeg klare det? kan du si hvordan jeg kan få green card og sånn? Og hvordan kan jeg få en agent? er det mulig å få jobber på broadway(eller off-broadway) uten en agent? Og hva med utdanning? tror du jeg trenger det? I så fall, er det vanskelig å komme inn på en skole? og vet du om noen nordmenn har kommet til Broadway? Hvis ikke, så tenker jeg "Vel, da kan jo jeg være den første." Når jeg har mistet motet, tenker jeg bare "Noen har klart det før meg, så hvorfor kan ikke jeg óg stå på den scenen og gjøre det jeg elsker?" Takk for tips:-) Hilsen Gutt 15.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det å jobbe i USA kan oppleves som ganske komplisert. Reglene er nemlig slik at du må ha et jobbtilbud i USA før du i det hele tatt kan få arbeidstillatelse der. Lureste løsning for deg kan derfor være å studere i USA først. Da vil du ha mulighet til å bli kjent med samfunnet, samt skape deg et kontaktnett som kan hjelpe deg videre på veien til Broadway. Hvis du ender opp i et teatermiljø i NY, vil du nok fort komme i kontakter med agenter - eller i det minste få vite hvordan du skal gjøre det.
Hvordan opptaksprosedyrene er ved skoler i utlandet, varierer veldig. De fleste steder kreves det at man møter på opptaksprøve/audition. Noen steder godtas det at man sender inn video eller liknende. Hvorvidt video godtas eller ikke, varierer gjerne fra skole til skole. Du må altså kontakte den enkelte skole om dette.
 
Det er veldig viktig at du er nøye med å sjekke at skolen du velger tilbyr et seriøst opplegg. Dessuten bør du undersøke godt rundt hvor dyrt det er å gå på de forskjellige skolene. I tillegg så er det viktig at du velger et studiested som er godkjent av Lånekassen. Hvis ikke skolen er godkjent, så vil du ikke kunne få stipend og studielån. Dermed så vil opplegget gjerne bli veldig dyrt. HER kan du søke etter studiesteder i utlandet som er godkjent av Lånekassen. Kontakt også gjerne ANSA om disse tingene. De kan ha nyttige tips. Telefonnummeret dit er 04544 og e-post er studinfo@ansa.no.
HER kan du lese mer om skuespillerutdanning i USA.
HER kan du lese mer om skuespillerutdanning i Australia.
 
Håper dette kan gi deg noen tips på veien! Lykke til :)

 

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om tobakk? #2

Hva er den vanligste årsaken til KOLS?