Hopp til hovedinnholdet

Hei, eg er ein jente på 13 år som har hatt selvmordstanker i 2 år. Det er ca 2 veke sidan eg tok kontakt Med Helsesøstra.! Men det har blitt problemer ut av det. Tankene mine har forverret seg. Nå begynner det og haste med og ta selvmord.!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, eg er ein jente på 13 år som har hatt selvmordstanker i 2 år. Det er ca 2 veke sidan eg tok kontakt Med Helsesøstra.! Men det har blitt problemer ut av det. Tankene mine har forverret seg. Nå begynner det og haste med og ta selvmord.! Vil ikkje leve meir, Orker ikkje. Eg har laget merker på armen min, så det er bare og kutte på den. Helsesøstra sa til meg at ho blei sint vist eg skulle finne på og gjøre det. Har ho rett til og bli sint? Er litt redd for og gå til henne no fordi ho skremmer meg. Eg går også til Skolelege. Det går oki. Han er det enkelt og forstå. Men Helsesøstra er vanskelig. ! Kva skal eg sei til Ho neste gang eg møter på ho til Samtale? Skal eg ikke stille opp eller? Det samme gjelder Skolelegen, Han er veldig beskymra over meg.! Han er redd eg skal gjøre noke. Så vist eg ikke stiller oopp. Kansje han blir litt redd. Det samme gjelder Helsesøstra.! Så skal eg Stille opp På samtaler? eller skal eg bare droppe det`? Dette haster. Trenger svar fort.! Hilsen Redd jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Redd jente!


Jeg forstår godt at du synes det er vanskelig å forholde seg til disse menneskene. De høres ut som de begge er bekymret for deg men at de viser dette på forskjellige måter. Helsesøster ønsker nok å få deg til å ikke ta livet av deg men det er litt for dumt hvis hun bare skremmer deg. Det å si at hun blir sint er ikke særlig hyggelig. Dette håper jeg du kan si til henne. hvis det er bedre å snakke med skolelegen burde du kanskje holde deg til han. jeg kan forstå at han er bekymret for deg. Du er ung og burde slippe å ha det så vondt at du ikke orker mer.

 

Jeg synes du skal stille opp på samtaler men jeg synes du skal få lov til å snakke med noen som ikke skremmer deg og som du kan stole på. Det aller beste er det om denne personen var noen du kunne snakke med så lenge du trenger det. Snakk med skole legen om dette og fortell han at helsesøster skremmer deg.

 

Det aller viktigste er at du får noe å snakke med som kan gi deg håpet og troen på deg selv tilbake. det er faktisk mye fint der ute for deg også!

 

Vi tenker på deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om å tilfredsstille?

Hvor mange nerver har penishodet?