Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter etter en ubehagelig opplevelse i konsertkø. Jeg spør dere, hva har skjedd med meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! For litt siden var jeg på en konsert for et band som betyr veldig mye for meg. Jeg ventet utenfor konsertområdet i 2 timer, sammenpresset, nesten uten luft og jeg var livredd. Redd for å dø i mengden, sammenpresset mellom mennesker. Da jeg kom inn var jeg fortsatt redd og jeg klarte ikke helt å fokusere på konserten. Jeg skjønte ikke at det virkelig var bandet mitt som sto der. Jeg hoppet opp og ned etter 5 timers venting, og hoppet i en og en halv time. Etter konserten var jeg utslitt, nesten i svime. Jeg hadde ikke spist, kun drukket to slurker vann, siden klokken tre på dagen og helt til jeg la meg på kvelden. Jeg spiste ikke noe mer den dagen og ikke noe til frokost dagen heller. På skolen og etter skolen spiste jeg nesten normalt, men jeg sliter med en ting. Jeg får plutselig gråteanfall og tenker på konserten. Jeg var så redd når jeg sto sammenpresset, og det var så utrolig stort sjokk for meg å se bandet. Jeg har en urolig følelse i kroppen nå hele tiden, er kvalm, føler en slags feber, er redd og klarer ikke tenke på annet enn konserten. Hvordan de rundt meg luktet, hvor innesperret jeg var i mengden, hvordan jeg klarte å få øyekontakt med bandet en gang. Jeg spør dere, hva har skjedd med meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager at du har ventet på svar!

 

Ut i fra det du beskriver har du opplevd et panikk anfall.  I en slik situasjon reagerer kroppen automatisk på fare. Slike situasjoner der man blir presset sammen uten mulighet til å komme seg vekk eller kontrollere situasjonen kan jo være farlig. Det at det kom som et sjokk at det skulle bli slik forsterker bare det som er skremmende. Det er helt normalt at at du reagerer slik.

 

Det kan være veldig godt å snakke med  noen om hvordan dette var og hva det gjør med deg ennå. Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Synes du det er vanskelig å si hvordan du har det rett ut kan du skrive ned dine tanker og bekymringer og gi det til enten lege eller psykolog. Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300.

 

Håper at dette er til nytte for deg!

 

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om skilsmisse?

Kan et ugyldig ekteskap oppløses uten separasjonstid?