Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente på 13 år. Jeg lever i skyggen av min beste venn. Hva kan jeg si eller gjøre for at JEG skal oppnå mine drømmer?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei.. Jeg er ei jente på 13 år. Jeg lever i skyggen av min beste venn. Jeg vet ikke heøt hvor jeg skal begynne. Siden jeg begynte på skolen i 1. klasse har det vert sånn . Hun har alltid vert den populære, det har jo jeg også , så si. Men hun har vert populær for den hun er. Hun er så perfekt på alle måter, hun er sykt pen , slank og hun er kjempe flink til å synge og får alltid sånne solo sanger. Hun er sykt flink til å danse og spiller på krets laget i fotball. Men jeg står der på vanlig fotball-lag , og ser meg selv i speilet å sier'' du er stygg din feite ku''. Jeg kan verken danse eller synge. Jeg synger , men jeg syntest ikke slev jeg er god. Men poenget er at jeg har alltid htt en drøm om å bli noe , noe stort. Men det gjør alt så utrolig vanskelig når jeg er bestevenn med henne , hun er jo min aller beste venn. Og jeg er utrolig glad i henne. Det er bare det at , vær gang jeg føler'' Århh , dette klarte jeg jo , jeg var jo faktisk litt flink i dette ! '' , så skal hun prøve , åsså får hun det til mye bedre enn meg. Da føler jeg på en måte, ''okeij , det var vist ikke noe for meg likevell''. Det er så vanskelig å leve i skyggen av henne hele tiden. Jeg vet ikk ehva jeg skal gjøre. Jeg vil bli noe stort jeg også. Jeg vil ikke bo på en gård langt ute i ødemarka og strikke sokker! Jeg vil bli noe , men jeg vet ikke hva , for samme hva jeg gjør er hun bedre enn meg i det. Jeg vil ikke droppe vennskapet , men hva kan jeg si eller gjøre for at JEG skal oppnå mine drømmer? jente (13)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er aldri en god følelese å føle seg underlegen andre, selv ikke noen man setter pris på. Selv om venninnen din er pen og vakker på alle måter er jeg ikke overbevist at du dermed er stygg og feit. Det at hun på alle måter er velykket betyr ikke det at du ikke kan bli noe. Det er viktig at du konsentrere deg om hva du vil og liker og ikke sammenligner deg med henne. Du må gå få drømmen din i stedet for å sammenligne deg med venninnen din.

 

Føler du at det er vanskelig å holde selvtilliten oppe selv kan det være lurt å snakke med noen.Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg.

 

Håper at dette kan hjelpe deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om kjøpepress?

Hva er et budsjett?