Hopp til hovedinnholdet

Går det ann å trene opp disiplin ?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Går det ann å trene opp disiplin ? Er det sånn at jo mer jeg tvinger meg til å gjøre ting jo mer disiplinert blir jeg? :S Her dere noen tips? hilsen udisiplinert jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Man kan nok greie å trene opp disiplin.  Hvis vi bruker selvstyrke som et annet ord for disiplin, kommer det tydeligere frem.  Styrke er jo noe som kan trenes opp, og man MÅ jo faktisk trene for å bli sterkere.  

 

Når man skal gjøre noe annerledes, er den viktig del av det å ta en BESTEMMELSE om det.  Det kan vi si er skritt en.  Det neste skrittet er å gjøre en forpliktende avtale med seg selv om å følge opp det man har bestemt seg for.  For noen kan det være nok å minne seg selv daglig på den bestemmelsen man har tatt og hva man kan oppnå ved å gjennomføre det, for andre blir det viktig å skrive en skriftlig avtale med seg selv, henge den opp på for eksempel døren sin.  Det kan også være til hjelp å ha en støttespiller som man lager en slik forpliktende avtale med, -da kan det virke ennå bedre.  Når man skal følge den avtalen som er lagd, er det viktig med litt ros underveis.  Slik ros kan være at man lager et skjema for det man skal få til, og setter en gullstjerne eller smilefjes hver gang man har gjennomført det planlagte.  Kanskje kan man også sette opp en liten premie for seg selv, når man har gjennomført så og så mange ganger.  

 

Snart vil man se resultater av denne "treningen", og da er det viktig å holde fokuset på det, og ta en evaluering, og så planlegge fortsettelsen på samme måte.  Etterhvert vil det bli et nytt mønster som går mer og mer av seg selv.

 

Det er viktig å være klar over faktorer som bryter ned disiplinen igjen.  Hvis du faller tilbake til gammelt mønster, er det viktig å stoppe fort med de gamle vanene, ellers er det det mønsteret som du trener igjen....

 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om skilsmisse?

Hvor gammel må du være for å kunne bli hørt når din bosituasjon skal bestemmes?