Hopp til hovedinnholdet

På treninga merket jeg at jeg hadde veldig vondt i leggene, og klarte ikke å løpe

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på 16 år. jeg er ikke sikker på hvor dette innleget skal legges inn, men mener at det går under temaet: trening. tidligere i år startet jeg å spille fotball på treninger. jeg har spilt forskellige sport i løpet av året, gjennom hele vinteren har jeg spilt hockey to ganger i uka, og i vår så har jeg spilt innebandy og fri fotball(spiller for moro) en gang i uka men nå har jeg også begynt å være med på intense fotballtreninger. på treninga merket jeg at jeg hadde veldig vondt i leggene, og klarte ikke å løpe. ofte får jeg også stive legger når jeg er i aktivitet(oftest da jeg går mye) jeg har også til tider fått veldig vondt i ryggen 2 ganger i løpet av April/mai har jeg fått krampe 2 ganger(venstre begge gangen-tror jeg) kan det være en "bivirkning" jeg har ikke tilgang på treningsapparater noen forslag på hva jeg kan gjøre? mvh

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi har dessverre ingen treningsrådgiver her på ung.no nå.  Jeg tenker at dette du opplever med vondt i leggene og ryggen, kan være flere ting.  Jeg syns det er lurt om du tar en prat med fastlegen din om dette, for å vurdert om det er en betennelse, eller om det er andre ting.  Evt. kan det være aktuelt å få henvisning til en fysioterapeut, en ortopediingeniør (vurdering av behov for såler) eller annet.  Kanskje er det ro som skal til og ikke spesielle øvelser, så derfor er det lurt å få en slik vurdering slik at du ikke trener på en slik måte at det blir verre.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fotballskader

Fotballspillere får ofte en del av de samme fotballskadene. Skum gjennom de vanligste fotballskadene, og noen heller sjeldne!

Les mer

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om doping?

Kan en idrettsutøver nekte å ta en dopingprøve?