Hopp til hovedinnholdet

Hva trur du/dere passer som sommerjobb til meg? Altså, det er så vansklig.. jeg sliter med angst..

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.. jeg lurer på no.. hva trur du/dere passer som sommerjobb til meg? Altså, det er så vansklig.. jeg sliter med angst..stoler ikke på folk, redd folk jeg ikke kjenner osv.. får angstanfall og diverse.. Men jeg vil så gjedne ha sommerjobb, tjene litt penger.. trenger det^^ Hva trur dere hadde passa for meg? På forhånd, Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du ønsker å prøve deg i en sommerjobb.  Det er jo ikke slik at det er så lett å bare velge seg en sommerjobb, og det er ingen garanti for å få jobb i det hele tatt på din alder, men skal man ha noen mulighet må man jo i alle fall undersøke litt hva som finnes.  Bare det å ta litt kontakt aktuelle steder der du kunne tenke deg å jobbe nå eller siden, kan være en fin trening og utfordre angsten litt.  Prøv der du kjenner noen og er trygg først.  Kanskje kunne det å ha jobb med dyr, på en bondegård, på jordet med jordbærplukking, luking e.l. være noe å starte med.  En vaskejobb kan kanskje være aktuelt også, hvis du ikke ønsker å jobbe så tett på mennesker som du må gjøre for eksempel i en kiosk.  Jeg tenker ellers at noen småjobber også kan være helt greit å starte med.  Litt barnevakt, gressklipping o.s.v. Prat med kjente om at du er på utkikk etter slike småjobber, si det til foreldrene dine o.s.v., så kan det hende at noen trenger deg til slike småjobber.

 

Se også tips i artiklene under.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om valg?

Hvor gammel må du være for å stemme ved valget?