Hopp til hovedinnholdet

Vil inngå ekteskap i Egypt. Hvordan får jeg oppholdstillatelse og hvilke papirer trenger jeg fra Norge?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Kjæresten min bor i Egypt, og vi har planer om å gifte oss til sommeren. Derfor skal jeg reise dit om et par måneder, og lurer jeg på hvordan jeg får oppholdstilatelse i Egypt. Jeg har også hørt at jeg kun kan dra dit som turist og fornye visumet mitt for hvert månede opp til 1 år. Men jeg hvet ikke hvor mye av dette som stemmer. Vi har tenkt til å holde muslimsk bryllup og bosette meg der. Men trenger man noen papirer fra Norge? Må jeg kontakte den norske ambasaden i Egypt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er Egyptiske myndigheter som bestemmer hvilke krav som skal stilles for å kunne få oppholdstillatelse og hva som kreves for å kunne inngå ekteskap der.

 

For å kunne reise til Egypt trenger du visum. Se den egyptiske ambassaden i Norge sine hjemmesider for nærmere informasjon om hvordan du går frem.

 

De fleste land krever at du legger frem dokumentasjon på at det ikke er noe i veien for at du kan inngå ekteskap, feks at du ikke er gift fra før. Dette kalles en prøvingsattest, og det kan du få hos folkeregisteret i kommunen hvor du bor.

 

Jeg forslår at du tar kontakt med den egyptiske ambassaden i Norge for mer informasjon om hva de krever for at dere skal kunne inngå ekteskap, og hvilke muligheter du eventuelt har for å kunne bli boende i Egypt etter bryllupet. Kontaktinformasjon finner du her.

Vennlig hilsenjuristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar