Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge kan jeg oppholde meg i Egypt, og hva slags papirer trenger jeg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal reise til min kjæreste til egypt til mars. Vi har vært forlovet et stund og vurderer nå å gifte oss. Men dersom jeg drar ned nå, kan jeg oppholde meg maks 30 dager(i følge den egyptiske ambasaden). Men jeg har skjekket ut en nettside : ( http://www.norway-egypt.org/Norsk/Bosatt-i-Egypt/Praktiske-opplysninger/oppholdtillatelse/ ) og her står det noe helt annet. Derfor lurte jeg om dere kan hjelpe meg. Jeg lurer også på om hva slags papirer jeg evt. trenger når jeg reiser ned dir.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er myndighetene i Egypt, og egyptiske regler som avgjør hvor lenge du kan oppholde deg i Egypt, og hvilke papirer du trenger. Det er derfor den egyptiske ambassade i Norge som er den nærmeste til å gi deg god informasjon om dette. Dersom det de sier ikke stemmer overens med informasjon du har funnet andre steder, kan du jo gjøre dem oppmerksom på dette. Kanskje de kan oppklare den ulike informasjonen for deg, feks ved at det finnes en hovedregel, men også noen unntak fra denne. Link til den egyptiske ambassaden finnes på siden du henviser til.

 

På grunn av den spesielle situasjonen i Egypt for tiden gir Utenriksdepartementet også råd til nordmenn som planlegger å reise til Egypt. Foreløpig blir nordmenn frarådet å reise til Egypt på såkalte ikke-nødvendige reiser. For oppdatert råd, se her.

Vennlig hilsenjuristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar