Hopp til hovedinnholdet

Bli ballettdanser. Problemet er at jeg har veldig lite penger,

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ei jente på 15 år som skal bli ballettdanser. Problemet er at jeg har veldig lite penger, og det er et problem siden jeg skal søke på skole i Oslo, Sverige, England, USA og andre deler av verden i år. Jeg prøver å lete etter skoler som er støttet av lånekassen, men ikke alle er det. Jeg skal også søke på helg- jobb, siden jeg ikke har tid på hverdagene. Hva mer kan jeg gjøre? Plis, hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Utover støtteordningene hos Lånekassen så finnes dessverre ikke andre generelle støtteordninger for studier i Norge/utlandet. Imidlertid anbefaler jeg likevel at du sjekker forskjellige fond og legater. Ikke alle finner noe som passer å søke på, men det kan jo hende du er heldig. Det er altså verdt et forsøk å sjekke ut.

 

Helgejobb høres lurt ut. Prøv også å jobbe inn mest mulig penger i sommerferien, juleferien og liknende som du kan spare opp. Utover dette så er det viktig at du diskuterer det økonomiske med foreldrene dine. Du er fortsatt under 18 år, og foreldrene dine er dermed fremdeles ansvarlige for deg, både økonomisk og juridisk. Sammen må dere sette opp et budsjett og diskutere hva som eventuelt er realistisk og hva som blir for dyrt.

 

Lykke til videre!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning i utlandet