Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge kan man holde seg i utlandet uten å måtte søke visum?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

hey.. Flyttet til Tsjekkia nå i slutten av august, og har planer om å være her frem til jul, for så å komme tilbake i starten av januar og være her til og med mars.. Spørsmålet er, hvor lenge kan man holde seg i utlandet uten å måtte søke noe form for visum? det skal sies at jeg ikke går på skole og har heller ingen jobb så jeg har ingen inntekter her på forhånd takk !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Dette blir et spørsmål for Tsjekkiske myndigheter. Det vil også ha betydning om du fra før er tsjekkisk statsborger eller ikke, og om du har annen tilknytning til landet fra før. Jeg anbefaler deg at du raskest mulig kontakter tsjekkiske immigrasjonsmyndigheter for informasjon om hva som gjelder i din situasjon. Det er viktig at du selv tar initiativt til å avklare dette, slik at du ikke ender opp med å oppholde deg der ulovlig eller bryte andre regler. Den tsjekkiske ambassaden i Oslo og Den norske ambassaden i Tsjekkia kan helt sikkert også hjelpe deg litt på vei.

 

EURES-nettverket kan i en del tilfeller hjelpe til med å formidle jobber i andre europeiske land. Mer informasjon om jobbsøking i utlandet finner du i artikkelen under dette svaret.

 

Lykke til videre!

 

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar