Hopp til hovedinnholdet

Lyst til å ta et halvår i London. 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei vi er to jenter på 17 år som vurderer og ta et halvår i London under friåret vårt. Vi lurer på hvordan det er med oppholdstillatelse; må vi ha jobb? Eller ha fullført videregående? Hvor lenge er det lov til å oppholde seg i London, uten jobb eller studier? Vet dere noe om hvor dyrt det vil bli for oss å bo ganske så sentralt i London? Finnes det en organisasjon der hvor man kan jobbe som trainee, assistent eller som frivillig arbeider mot gratis opphold? Vi tenker å dra året vi er 19. Har lurt på disse spørsmålene lenge, så håper på et mest mulig utfyllende svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

 

Det høres ut som dere har noen spennende planer! Flott at dere skaffer dere informasjon om mulighetene på forhånd.

 

Dere bør nå først kontakte Den britiske ambassaden i Norge for å komme i gang med planleggingen. De kan hjelpe dere med informasjon i forhold til oppholdstilatelse, informasjon rundt bo - og jobbmuligheter etc. 

Videre kan dere også ta kontakt med  Sjømannskirken i London. Hør om de kjenner til en organisasjon eller lignende hvor dere kan jobbe. Kontakter og bekjente kan være til stor hjelp i en slik situasjon. I tillegg har ofte et bredt nettverk av nordmenn i utlandet som det kan være nyttig å benytte seg av på veien. Hør derefor om de kjenner noen som kjenner noen som kan hjelpe dere. Det kan også være lurt å ta kontakt med Den norske ambassaden i Storbritannia. De har også informasjon om det å jobbe/bo i London.

 

Aspect,ExploriusSpeakSTS og EF  er organisasjoner som tilbyr utveksling til England i Vg2. Dere kan også snakke med de for å høre om de kjenner til noen organisasjoner o.l. 

 

ANSA har en egen infoside om studiemuligheter i Storbritannia. Hvis dere ikke reiser nå, kanskje det kan være interessant å studere senere?


Lykke til med de spennende planene :)

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar