Hopp til hovedinnholdet

Flyttet til USA, men passer ikke inn. Hva skal jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! jeg reiste til USA i høst og skulle tilbringe et år på high school fordi at foreldrene mine bor her. Jeg tenkte det skulle bli gøy å bo på en ny plass og få nye venner, men jeg passer ikke inn her. I løpet av di 5 månedene jeg har vert her har jeg ikke funnet noen som jeg virkelig har noe til felles med eller som liker meg. og jeg har alltid vert sjenert men siden jeg flyttet hit har jeg fått litt sosial angst. det føles som om alle ser rart på meg, og jeg tør ikke snakke med folk viss ikke di snakker med meg. etter skolen har jeg ikke noen å vere med og det føles ganske ensomt. jeg har lyst å flytte hjem siden jeg ikke føler det har noe for seg å vere her lenger. og på grunn av problemene mine. Hva skal jeg gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg kan ikke fortelle deg hva du skal gjøre.

 

Du må selv kjenne etter om du ønsker å bli, eller om du vil dra hjem igjen. Men jeg tror at det du kjenner på nå er ganske vanlig. Det er ikke lett å passe inn når man kommer fra et annet sted.

 

Du får nå en erfaring med hvordan det er å bo i et land man ikke føler at man hører til i, og med følelsen av å være annerledes, skille seg ut.

 

Denne erfaringen håper jeg at du tar med deg tilbake til Norge, og forteller om. For slik du har det i USA, slik er det mange som har det i Norge. Og det tenker vi kanskje ikke så ofte over.

 

Du må altså kjenne selv når du vil hjem, når det er nok for deg. Hvis du drar hjem nå, kan du alltids reise ut igjen senere. Dersom sosialangsten din ikke gir seg selv om du reiser hjem, bør du skaffe deg hjelp.

 

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar