Hopp til hovedinnholdet

Lyst til å lære romensk og reise på utveksling. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! I de siste årene har jeg blir utrolig interessert i Romania og har både lyst til å lære språket og muligens dra dit på utvekslingreise. Men jeg bor i Oslo og finner verken noe språkkurs i nærområdet eller fakta om hvordan jeg kan reise på utveksling. Har muligens EF eller lignende noe tilbud om dette? Vil helst ikke reise om det betyr at jeg må ta vg.2 om igjen. Hvor kan jeg finne informasjon om dette? Mhv Kjepphøy

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!
 
Mange velger å ta Vg2 i utlandet. Det er skolen din som avgjør om du får dette året godkjent eller ikke. Før du reiser på utveksling, er det derfor viktig å snakke med rådgiveren din om du får vg2 godkjent eller ikke, slik at du kan begynne i vg3 når du kommer tilbake. Les mer om det å ta vg2 i utlandet, her.
Det er lurt å reise igjennom en organisasjon som er godkjent av Lånekassen slik at du kan søke om lån og stipend. Her ser du en oversikt over disse: 

Jeg vil anbefale deg til å gå inn på nettsidene til de ulike organisasjonene for å se om noen av de har utveksling til Romania. Hvis ingen har det, spør om de vet om noen. Hør også om de kjenner til språkkurs hvor du kan lære romensk. 

Du kan også ta kontakt med Ansa. Her ser du et søk på nettet med søkeordet "lære rumensk". 

 

Ta også en titt på denne artikkelen. Her kan du lese mer om det å reise ut i verden, feks. som frivillig.  

Lykke til :-)

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar