Hopp til hovedinnholdet

Er det en muligeht for meg å flytte til USA en gang?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har bare ett par spørsmål ... Jeg har alltid vært veldig glad i å reise, noe som er litt rart siden ingen av mine foreldrene liker å reise så langt. Jeg har lenge hatt lyst til å bo i USA når jeg blir eldre .. jeg skal på utveksling til Australia på vg2. Mamma sier at det er nokså urealistisk å bo i USA fordi det er så strengt der. Det er jeg forsåvidt enig i, men er det virkelig så utrolig liten sjangs til å få flyttet dit og jobbe der?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så heldig du er som får reise til Australia på utveksling allerede vg2! Da kommer du til å lære mye, om å bo hjemmefra, språk, kultur og mye mer. Spennende!

 

Du spør om det er mulig for deg å få flyttet til USA og jobbe der en gang. Jeg tenker at du kanskje tenker på lang sikt?

 

Det er jo mange Nordmenn som både bor og jobber i USA, og det vil helt sikkert være mulig for deg også, om du tar de valgene som gjør at det blir mulig. Du må jo skaffe en jobb, og ha nok penger til å klare å betale utgifter. Kanskje ha en utdannelse som gjør at det kan være mulig å få jobb i USA. For da vil du jo konkurrere med folk fra andre land, om jobbene du kan få der.  Det er også mange som velger å bli i Norge på grunn av kjærester eller studier. Men er det viktig for deg, vil det alltid være mulig.

 

Beklager at vi ikke kan gi noe mer konkret svar, men ønsker deg lykke til med de gode valgene framover.


 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar