Hopp til hovedinnholdet

Hva må til for at jeg kan flytte til England når jeg blir 18?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare lurte på hva som må til for at jeg skal kunne flytte til England etter jeg har blitt atten. Er det like vanskelig å få oppholdstillatelse der som i USA? Jeg hadde før utrolig lyst til å flytte til USA men det er utrolig vanskelig å få lov til å bo der har jeg hørt. Så er det veldig vanskelig å få lov til å bo i England? Må man ha en spesiell grunn til å bo der etc? Hvis man må det, tenker jeg på å studere. Hvis man ikke trenger å ha en spesiell grunn for å bo der vil jeg bare jobbe i en klesbutikk. For å være ærlig er det det som er drømmen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så spennende med drømmer og planer om å reise og bo i utlandet.

 

Du spør om hva som må til for at du kan flytte til England. Det er ingen fasit på det. Det er jo viktig å spørre deg selv hvorfor du ønsker å reise til England eller et annet land - for å bo. OG husk at det er viktig at du kan finansiere oppholdet ditt. Du skal bo, leve, spise, og ha fritid. Det koster penger.

 

Om du skal jobbe, er det lurt å prøve å få jobb før du reiser dit. Når det gjelder arbeid i England, kan du sjekke om det finnes noe på EURES.no, når det nærmer seg. Les også artikkelen under svaret om å jobbe i utlandet.

 

Det er enklere å få jobb i England enn USA, da det er sterke regler som bestemmer hvem som kan jobbe i det landet.  Vi har ingen informasjon om hva som kreves for å få jobb i USA, men det tipper jeg du vil finne på deres ambassade sier. Sjekk ut mer informasjon på www.landsider.no.

 

Alternativt er det mulig å studere i utlandet, England eller et annet land. Du kan lese artikkelen jeg legger ved under svaret, og eventuelt kontakte organisasjonen for utenlandsstudenter, Ansa (ansa.no). Du kan få noe stipend i tillegg til lån for de skolene som er godkjent av Statens Lånekasse. Sjekk med dem om skolen du eventuelt vil gå på har gir grunnlag for støtte. Du finner også kontaktinformasjon i artikkelen om finansiering av studier i utlandet under svaret.

 

Lykke til med planlegging og med å sette deg mål om hva du ønsker framover.

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar