Hopp til hovedinnholdet

Visum til USA med fengselsdom.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Skal reise til USA som turist, men har sonet en fengselsstraff på 2 mnd. Kan dette ha betydning for om jeg får visum eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når det gjelder innreise i USA vil jeg anbefale deg å ta kontakt med den amerikanske ambassaden i Oslo, da de har god oversikt over hvilke regler som gjelder for innreise i USA. Som hovedregel kan du oppholde deg i USA med et elektronisk pass i inntil 90 dager uten visum. Dette gjelder imidlertid bare viss du ikke har vært tiltalt eller dømt for en forbrytelse. Har du vært tiltalt eller dømt for forbrytelser, kan du være nødt til å søke om visum. Her finner du kontaktinformasjon til den amerikanske ambassaden.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar