Hopp til hovedinnholdet

Jeg har KJEMPE lyst til å flytte til USA etter utdanningen for å jobbe

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg hadde tenkt å gjøre ferdig utdanningen min i Norge. jeg har KJEMPE lyst til å flytte til USA etter utdanningen min for å så prøve å få jobb i USA. men hvordan flytter men til USA ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

 

Det er ikke bare bare å flytte til et annet land dersom man for eksempel ikke skal følge en utdanning, gå på språkskole/kurs, har spart opp egne penger eller har et jobbtilbud der. Men her kommer det litt generell informasjon om hva du bør tenke over og hvilke muligheter som finnes.  

 

Så lenge man er over 18 år kan man reise til/flytte til et annet land. Det du må tenke på er hvordan du skal finansierer tiden fram til du får en jobb i USA. Har du tenkt til å spare opp en del penger for å bo der? Skal du forsøke å finne en jobb eller jobbe frivillig mot å få kost og losji dekket? Skal du vente med å flytte dit til du får deg en jobb? Mulighetene er mange og jeg legger ved noen artikler under svaret som kan gi deg noen ideer på veien. 

 

Husk likevel at det å finne jobb i utlandet kan være krevende. Norge har lav arbeidsledighet i forhold til mange andre land. Konkurransen om jobber i andre land er altså enda tøffere enn her. Derfor er det for mange vanskeligere å få jobb i utlandet om man ikke har en spesiell utdanningskompetanse og erfaring, samt er svært god i språket, har et nettverk osv. Hvis du har bekjente eller andre kontakter i USA, så kanskje de vet om muligheter? Kontakter kan ofte være til hjelp.

 

Et alternativ kan være å reise på det som kalles Work and Travel. Dette er opplegg der du reiser til utlandet for å reise rundt, og hvor oppholdet finansieres av småjobber du finner underveis. Organisasjonen du reiser gjennom hjelper til med å ordne papirer og tillatelser, samt finner de første småjobbene til deg. Kanskje kan dette være verdt å sjekke ut? Både Atlantis og X-plore har opplegg for Work and travel.

  

Dersom det er slik at du kjenner folk i USA, kan du kanskje begynne med å spørre dem om råd og tips til hva du kan finne på det året du skal bo der!

 

Ønsker deg lykke til med prosessen og forberedelsene. Ønsker du deg det nok, vil jeg tro du klarer å gjennomføre dette.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar