Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt ME i snart 6 år. Kan jeg søke uførepensjon?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 22 år, som fikk kyssesyken som førte til ME i 2007. Fra 2007 til nå har jeg vært igjennom mange forskjellige behandlinger igjennom Balderklinikken, Isisklinikken, Smertesentret ved St.Olav Trondheim og Rehabilitering på Coperio senteret. Jeg har også prøvd å jobbe gjennom 3 tilpassende jobber, max 2 timer om gangen, noen ganger 1 i rolige omstendigheter, som har gjort at jeg ble helt ødelagt. Jeg jobber derfor ikke mer, når jeg ikke engang klarer å ha energi til daglige gjøremål. Jeg fikk Arbeidsavklaringspenger fra NAV i 2011, og går fortsatt på det, uten at jeg jobber eller er under noen behandlig mer da jeg har prøvd det meste. Det er ingen tegn til bedring etter snart 6 år med ME, og lurer på om jeg kan søke Uførepensjon. Jeg har veldig lyst å flytte til Portugal der jeg har familie, være der litt å se om det gjør noen forskjell, noe jeg ikke kan gjøre med AAP. Mvh Julie

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for ditt spørsmål.
 
Først vil vi si at det er leit å høre at du sliter med ME og at det ikke har vært noen bedring til nå. Håper for din del at dette kan endre seg med tiden.
 
Du bør ta kontakt med din veileder ved NAV kontoret ditt i forhold til uførepensjon. Det er veileder som kan gi deg råd om det er hensiktsmessig for deg å søke på denne ytelsen, og du vil i tillegg kunne få hjelp til å fylle ut de nødvendige skjemaene for dette.
 
Uførepensjon er en varig ytelse fra NAV, det stilles derfor strenge og spesifikke krav til den som søker dette. Du kan lese mer om uførepensjon her.
 
Du skriver at du tenker på å dra til din familie i Portugal, husk at det er en del ting du må tenke på når du skal ta med deg en stønad fra Norge til utlandet.  Les mer om dette her
 
Vi håper at du fikk svar på det du lurte på og vi krysser fingrene for at du skal bli frisk igjen!
Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar