Hopp til hovedinnholdet

Fått forelegg for oppbevaring av hasj. Må jeg ha visum for å reise til usa?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal til usa i sommer så kom jeg på en ting. For noen år tilbake så ble jeg tatt av politi med mindre mengde narkotika (ca.2g. hasj). Jeg ble med til stasjonen og fikk 1-2 timer på glattcelle mens en politijurist "behandlet" saken. Når jeg kom ut ble jeg med politimannen som "arresterte" meg å snakket litt, husker jeg rett så skrev jeg under på et dokument hvor jeg aksepterte et forelegg på ca 4000 kr. Jeg ble ikke tatt fingeravtrykk av eller noe om dette har noe betydning. det jeg lurer på er om dette har noe betydning for å reise til usa? kan jeg bare søke via ESTA eller må jeg søke visum også? Å hvordan er det mulig å sjekke om jeg er i noe strafferegister hos polititet? Kan jeg bare gå ned til en politistasjon å spørre om jeg er registret i straffe registeret?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Hei

I utgangspunktet er man ikke nødt til å søke om visum for å reise til USA, men; når du skal reise til USA må du fylle ut, og skrive under på, et skjema hvor du blant annet blir spurt om du har begått visse straffbare handlinger. Det har du.

Dersom man er usikker på om et straffbart forhold kan føre til at en ikke får tillatelse til å reise inn i USA, kan det, slik som du lurer på, være lurt å søke om visum før man skal reise. Da må det legges ved utskrift av straffe- og bøteregisteret, og eventuelle dokumenter en har fått fra politiet om saken sin.

Du kan ta kontakt med den amerikanske ambassaden på norway.usembassy.gov/ hvis du har flere spørsmål om dette.

Du lurer også på hvordan du kan finne ut om du har noen anmerkninger i din politiattest. Se artikkelen nedenfor om hvordan!  

Lykke til!

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar