Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli nekte innreise til USA når jeg har fått påtaleunnlatelse

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var involvert i en narkotikasak for et par år siden, men fikk påtaleunnlatelse. Nå skal en del av kompisene mine til USA. Jeg ble i utgangspunktet fortalt at jeg bare skulle ha det på rullebladet i to år, så altså ikke nå lenger, men en av kompisene mine sa at de fortsatt kunne holde meg ute. Er det sant?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom man har vært siktet eller blitt dømt for et kriminelt forhold kan man bli nødt til å søke om visum før innreise til USA. Har man blitt arrestert eller dømt for noe forhold knyttet til narkotika faller man utenfor Visa Waiver programmet, og må søke om visum før innreise til USA.


For nærmere informasjon om reise og visum til USA kan man sjekke ut nettsidene til Den amerikanske ambassaden i Oslo. Der finner du også kontaktinfo hvis du har ytterligere spørsmål rundt dette.

Se også den vedlagte artikkelen om dette forholdet.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar