Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få statsborgerskap i USA når jeg har fått forelegg pga narkotika?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei:) Jeg er en 16år gammel gutt som kunne tenke meg å flytte til USA når jeg var ferdig med utdanningen min. Planen er og gå IKT så 2 år lærling, jeg vil da være ferdig med utdanningen min i en alder av 19. Når jeg var 14 ble jeg tatt av politiet for og røyke hasj så jeg fikk en ruskontrakt hvor jeg måtte ta urinprøver i 6 måneder. Nå for ikke så lenge siden når jeg var 16 ble jeg tatt igjen og fikk et forelegg på 2500kr, jeg ble aldri tatt med hasj på meg, kun positiv urinprøve. Så spørsmålet mitt er egentlig om det er en mulighet for meg og få statsborgerskap i USA, California.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å få amerikansk statsborgerskap er vanskelig hvis du ikke har nær familie eller liknende som er fra USA. Ta imidlertid kontakt med Den amerkanske ambassaden i Oslo. Kanskje har de noen gode råd på veien til deg.

For å få arbeidstillatelse i USA, må du normalt få et jobbtilbud fra en arbeidsgiver der. Det kan altså være lurt å studere i USA først, slik at du opparbeider deg et kontaktnettverk. Kanskje kan dette nettverket resultere i at noen tilbyr deg jobb etter fullførte studier. Mange opplever nok uansett at dette er vanskelig, fordi amerikanske statsborgere blir prioritert ved ansettelser. Dette kan imidlertid variere litt ut i fra hva slags jobb det er snakk om.

Men det er sånn at personer som er anmeldt eller straffet for narkotikaovertredelser kan bli nødt til å søke om visum før innreise til USA. Om det vil være aktuelt i ditt tilfelle vil også ambassaden kunne svare på. Se artikkelen nedenfor om innreise til USA hvis du har noe på rullebladet.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar