Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Må man si fra at man flytter til utlandet?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hva er det verste som kan skje når jeg ikke sier ifra til folkeregisteret at jeg flytter fra Norge..? Og hva kan skje når jeg ikke søker oppholdstillatelse i det landet jeg vil flyttr til..? Tenker bare på å ta med passet også ferdig med det ...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

På skatteetaten sine nettsider står det hvordan man melder fra at man flytter fra Norge. Se her. Det er et skjema som enkelt kan fylles ut. Jeg oppfordrer deg til å gjøre dette om du skal være borte fra Norge i mer enn 6 måneder. Det er straffbart å ikke melde flytting til folkeregisteret, jf. folkeregisterloven § 16 jf. § 7.

Konsekvensene av å ikke ha lovlig opphold i det landet du flytter til vil variere fra land til land etter hva slags lovregler de har. I en rekke land risikerer du å bli utvist for en lengre periode eller for resten av livet ditt. 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Husk å sende flyttemelding!

husk flyttemelding (colourbox.com)

Flyttemelding skal sendes åtte dager etter flytting. Det skal også sendes flyttemelding for flytting innenfor samme kommune. Du kan melde flytting til folkeregisteret og posten samtidig på Skatteetaten.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Diverse
Tilbake til spørsmål og svar