Hopp til hovedinnholdet

Fritak for fag i vgs. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går Vg1 om igjen dette året. Jeg har tidligere gått Design og Håndtverk, og går nå Media og Kommunikasjon. Derfor har jeg akkurat samme pensum i matte og naturfag som jeg hadde i fjor. Jeg var sikker på at det gikk an å søke fritak fra disse fagene når jeg allerede har bestått dem med en veldig god karakter. Men da jeg spurte på skolen nå i år, hadde det visst blitt laget en ny regel nå i sommer, om at dette ikke var lov lenger. Hvorfor er tilbudet om fritak fra fag man allerede har bestått fjernet? Syntes det er veldig unødvendig å måtte bruke 5 skoletimer i uka på fag jeg allerede har bestått - når jeg kunne brukt det på andre skoleoppgaver.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvorfor politikere endrer regler fra tid til annen, kan ikke vi gi deg noe svar på. Alle lovendringer i Norge har vært gjenstand for debatt og avstemning i Stortinget. Stortinget kan derfor endre lover og paragrafer hvis forslaget får flertall (demokrati).

Jeg synes alikevel du skulle sjekke med studieveileder og/eller rektor på din videregående skole. Hvis du har bestått fagene på Vg1 med grei karakter, skal du i utganngspunktet kunne ta disse med deg videre i et omvalg. Hvis du derimot skal forbedre karakteren din, bør du jo absolutt delta i undervisningen for å avlegge nye eksamener.

Lykke til!  


Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning