Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ta både muntlig og skriftlig eksamen når jeg vil forbedre eksamenskarakter?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg var så uheldig å bli en av to som ble trukket ut til eksamen VG1. Jeg fikk 6 i standpunktkarakter, men fikk helt jernteppe og nervesammenbrudd på eksamen og fikk 3. Jeg vil ta opp igjen faget som privatist. Må jeg ha både muntlig og skriftlig eksamen eller bar skriftlig siden det var det jeg var oppe i? Har sett folk som må ha både M og S eksamen, men de har tatt opp igjen hele faget. Håper på svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden du snakker om både muntlig og skriftlig eksamen i faget, går vi ut fra at dette gjelder et språkfag. Reglene er da som følger:

Hvis du har én standpunktkarakter i et språkfag, må du melde deg opp til eksamen i to fagkoder, både den skriftlige og den muntlige, for å bestå faget.
Når du avlegger ny eksamen, vil den nye karakteren du får erstatte både standpunkt- og eksamenskarakter. Du kan imidlertid velge å ikke bruke den nye karakteren, dersom dette fører til at totalsnittet ditt blir dårligere. Siden du har en veldig god standpunktkarakter, må du gjøre det veldig bra på eksamene for å få et høyere snitt enn det du  har i dag. Du bør derfor vurdere hvorvidt du skal ta opp eksamen eller ikke. Snakk gjerne med studieleder på skolen din for å få mer informasjon.

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning