Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg bli etter tre år på idrettslinja?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på18, som ble ferdig med vgs i år men er ikke helt bestemt på hva jeg virkelig har lyst å bli. Derfor bestemte jeg meg å jobbe i et helt helt år, imens jeg tenker over det. Men jeg sliter veldig veldig med å bestemme meg. Jeg gikk 3år på idrettslinje, men har ikke lyst å bli noe innenfor idrett. Så hva kan man bli hvis man har gått 3år på idrettslinja?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er nok mange som synes det er vanskelig å finne ut hva de skal ta av videre utdanning etter videregående. Det kan være lurt å ta pause fra utdanning et år mens man vurderer og undersøker muligheter, slik du gjør. Husk at det heller ikke er krise hvis man starter på en utdanning og ser at det ikke var riktig - det er lov til å ombestemme seg!

Siden du har gått Idrettsfag på studieforberedende utdanningsprogram, har du generell studiekompetanse. Dette gir deg mulighet til å konkurrere deg inn på alle studier som har dette opptakskravet - og det er de fleste! Har du greie karakterer fra videregående, har du med andre ord et hav av muligheter i forhold til videre studier. Bruk omgivelsene dine - foreldre, venner, kjente - i forhold til å snakke om hva som kunne egnet seg for deg. Ta tester som kan sette deg på sporet av hvilken retning du skal rette deg mot - utdanning.no/tema/hjelp_og_veiledning/interessetester. Sjekk gjerne Jobbkompasset på utdanning.no - utdanning.no/jobbkompasset/ - klikk deg inn på det som høres interessant ut og gjør research i forhold til hva som kreves av utdanning og innhold i jobber.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning