Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg reservere studieplassen?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble uteksaminert fra videregående skole og fikk vitnemål nå (2014). Jeg skal til forsvaret 2015 Janaur og kommer tilbake 2016 Januar. Jeg har ikke søkt på skole. Så det jeg lurer på er: 1) Kan jeg søke med vitnemålet som jeg fikk nå, til neste år (2015 vår) mens jeg er i forsvaret også evnt resservere studieplassen om jeg for den frem til høst 2016? Altså et år fra 2015 høst til 2016 høst. 2) Kan jeg søke med vitnemålet fra 2014 i 2016? Jeg fyller 21 i 2016.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis du søker opptak i 2015 og får tilbud om studieplass, kan du søke om å reservere denne plassen til året etter på grunn av innkalling til militærtjeneste. Du finner informasjon om reservasjon av studieplass på Samordna opptaks nettsider.

Hvis du ikke fyller mer enn 21 år det året du søker opptak, og du har et førstegangsvitnemål, vil du konkurrere i kvote for førstegangsvitnemål. Du vil også konkurrere i ordinær kvote. I kvote for førstegangsvitnemål konkurrerer du kun med skolepoengene dine, som er karaktergjennomsnittet ganget med ti pluss eventuelle språk-/realfagspoeng. I ordinær kvote konkurrerer du med skolepoengene pluss eventuelle alderspoeng og tilleggspoeng for høyere utdanning, folkehøgskole eller militæret.

Vennlig hilsen Samordna opptak i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning