Hopp til hovedinnholdet

Hva kreves for opptak til informatikk?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker ta høyskoleutdanning innen Informatikk. Hva må jeg gjøre for å oppfylle kravene for å søke? Jeg tok friår/jobbeår da jeg fullførte VG2 Data og elektronikk. Jeg har jobbet som programmerer og IT-konsulent. Dette er andre året jeg gjør. Jeg har mer kunnskap innen datafaget enn sjefen som er 20 år eldre. Er dette verdt noe med tanke på å komme inn på Informatikk? Jeg forsøker å ta "VG3 Påbygning til generell studiokompetanse" som nettstudie men jeg er nær ved å gi opp pga. for mye og uinteressant (Historie) stoff på for kort tid (100 sider per uke i tillegg til full jobb). Hvilke alternativer har jeg for å kunne komme inn på Informatikk? Og - trenger jeg egentlig den Bacheloren når jeg faktisk nå kan mer enn sjefen min? Jeg får vel jobb innen data uansett? Ved senere jobbsøk har jeg altså kun VG2-vitnemål + trolig en meget god referanse fra min sjef.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Opptak til studier innen informatikk krever generell studiekompetanse. Enkelte studier har også tilleggskrav om bestått Matematikk R1 fra videregående skole.

Det finnes ikke forkurs til informatikk for søkere uten generell studiekompetanse, slik det gjør for ingeniørutdanning, data. Hvis det bare er informatikkstudier som er aktuelt for deg, må du altså skaffe deg generell studiekompetanse.

Du vil stille mye sterkere på arbeidsmarkedet hvis du tar høyere utdanning.

Vennlig hilsen Samordna opptak i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning