Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg komme på audition til musikk, dans og drama og bare spille gitar?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg vil veldig gjerne gå Musikk, dans og drama med musikk. Jeg har ikke spesielt fin sangstemme, men jeg er flink til å spille gitar og har spilt i flere år. Kan jeg komme på audition og spille og synge en gitar, men bare bli "bedømt" utfra gitarspillingen? 2. må man på audition? (selvom det sikkert anbefales)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du har funnet ut hva du aller helst vil gå på videregående! Du trenger ikke å ha sangstemme for å søke deg inn på Musikk, dans og drama - det holder med å beherske et instrument godt. Noe du jo gjør i forhold til gitar. Når det gjelder opptak til dette utdanningsprogrammet varierer det litt fra fylke til fylke. Mange fylker har audition, hvor halvparten av elevene tas inn på bakgrunn av opptaksprøven. Dersom det er tilfelle der du bor anbefaler vi veldig at du stiller på audition. Mange får plass på Musikk, dans og drama på bakgrunn av dyktig gitarspilling! Har du gode karakterer fra ungdomsskolen har du i tillegg en god sjans til å konkurrere deg inn.

Se her for mer om Musikk, dans og drama www.vilbli.no/?Program=V.MD&Kurs=V.MDMDD1----&Side=1.1

Lykke til på videregående!

 

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Videregående opplæring

Her har vi samlet informasjon til deg som snart skal søke videregående for første gang, informasjon til deg som allerede går på videregående skole, og nyttige tips til deg som er lærling i bedrift:Dette og mye mer finner du på ung.no/utdanning/vidutd

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning