Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er privatisteksamen i geografi?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går vg2, og skal ta geografi som privatist i desember. Jeg gikk idrett i fjor og hoppa over til vanlig studiespesialisering. Jeg lurer på hva som skjer på en geografi eksamen. Hva skal jeg presentere, og hele eksamen opplegget som privatist.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er skolene lokalt som arrangerer eksamen, slik at opplegget kan variere noe fra skole til skole. Det kan derfor være lurt å høre med privatistansvarlig ved skolen hvor du går hvordan det fungerer der.

Generelt kan man si dette om eksamen i geografi:

Privatistene må opp til muntlig eksamen. Eksamen er 30 minutter med inntil 30 minutter forberedelsestid. Når du kommer trekker du oppgave som du altså får 30 minutter å forberede, før du skal inn til sensor.   I forberedelsestiden er alle hjelpemidler tillatt, unntatt bruk av PC og andre verktøy som tillater kommunikasjon. Til muntlig eksamener det vanligvis lov å ta med seg notater som er gjort under forberedelsesdelen, normalt inntil 1 ark.

Eksamen tar utgangspunkt i læreplanen. Det er derfor viktig å sette seg godt inn i alle kompetansemålene. Dette får du dekket ved at du leser den litteraturen som du har fått anbefalt av skolen. Snakk også med de du går sammen med om hva de gjennomgikk i faget i fjor. Kanskje kan du få låne notater og/eller prøver/innleveringer som andre har gjort det bra på.

Lykke til!

 

 Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning