Hopp til hovedinnholdet

Vil studere musikk i USA- kan jeg få tips til hvilke skoler jeg bør søke på?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har alltid vært usikker på hva jeg har lyst til å bli eller jobbe med, og valgte derfor allmennfag på videregående. Nå er jeg altså ferdig og har lyst til å studere musikk i USA, helst i et varmere strøk som Los Angeles, California. Jeg lurte på om dere kunne komme med forslag til skoler ettersom jeg synes det er vanskelig å orientere seg i alt som finnes. Jeg har lyst til å studere utøvende musikk innenfor rytmiske sjangere/populærmusikk. Mitt hovedinstrument er vokal. Vet dere om noen skoler som tilbyr dette? Det er viktig at skolene er støttet av Lånekassen, ellers vil jeg mest sannsynlig ikke ha råd til å studere. Er det et problem at jeg ikke gikk musikk, dans og drama på vgs? Lærte de noe der som er nødvendig for å søke musikk videre? Må jeg da evt. ta noe kurs før jeg kan søke? Jeg er klar over at man må på audition og/eller sende inn opptak av seg selv, men kreves det noen annen spesifikk musikkunnskap for å komme inn? På forhånd tusen takk for all hjelp! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, gutt 20!

Så spennende at du vil studere i utlandet!
Generell info om musikkstudier i utlandet finner du her.

Det finnes over hundrevis musikkprogrammer i USA. Du bør ta med i betraktning hvor du har lyst til å bo, hvor de tilbyr de fagspesialiseringene som interesserer deg og hvilke professorer du kunne tenke deg å studere under før du bestemmer deg for hvor du vil studere.

National Association of Schools of Music (NASAM) gir profesjonell akkreditering av læresteder som tilbyr musikkstudier i USA. Du kan bruke deres søkemotor til å finne aktuelle skoler. 

Generell info om musikk-studier i USA finner du her.

Søknadsfristene varierer mellom de ulike lærestedene. Sjekk frister og opptakskrav ett og et halvt år før skoleåret begynner. Noen skoler har søknadsfrist allerede i november året før skolestart, og testresultater og lignende må legges ved søknaden. Siden mange læresteder tar opp studenter etter hvert som de søker er det lurt å ikke vente til søknadsfristen med å sende inn de nødvendige søknadsdokumentene.

Les ANSAs søknadsguide til USA for mer informasjon om søknadsprosessen.

Når du har benyttet søkemotoren linket til over for å finne aktuelle skoler, må du ta direkte kontakt med hver skole for å forhøre deg om hva de krever at du legger ved søknaden.

Lykke til!

Hilsen ANSA, i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning