Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye får jeg i støtte fra Lånekassen til studier i utlandet?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Studere medisinstudiet på Oxford! Hei! Jeg er en gutt på 15 år fra en ungdomsskolen Akershus med et seksersnitt (faktisk bare seksere) og jeg har begynt å interessere meg for å studere medisinstudiet på University of Oxford, men jeg har et par spørsmål relatert til dette. Det står på nettsiden deres at Home/EU studenter betaler 9000£ for den prekliniske opplæringen som består av år 1, 2 og 3. Prisen for den kliniske opplæringen er lik og jeg har 2 spørsmål relatert til dette. 1. Gjelder de samme prisene for Norge når det står Home/EU? 2. Ca. hvor mye får jeg dekket av stipendet når jeg verken har jobb eller rik familie? Det er jo 18.000 pund til sammen (ca 180.000 NOK) og dette er jo et fryktelig stort beløp når det gjelder en fattig student.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, gutt 15!

Så flott at du har så gode resultater på skolen! Bare seksere er imponerende!

Lånekassen kan gi skolepengestøtte til hel eller delvis dekning av skolepenger utenfor Norden med inntil kr 120 433 for et skoleår. Fordelingen av lån og stipend avhenger av hvilket nivå utdanningen er på. (NB: University of Oxford ligger på Lånekassens tilleggsstipendliste, og da kan du få opp til ca 65 000 ekstra i tilleggsstipend, utover det vanlige lånet på inntil 120 433. Til sammen kan du altså få støtte til skolepenger opp til ca 185 000 kroner ved dette lærestedet.) I tillegg kan du få støtte til bo- og levekostnader. Les mer info om finansiering av utenlandsstudier fra Lånekassen på denne siden. Det er mye penger det er snakk om, og du vil komme til å sitte igjen med et stort studielån. Det er derfor viktig at du tenker deg godt om.

I Storbritannia må nordmenn dessverre betale høye skolepenger. Studenter fra Norge må betale "overseas/international fees", og da gjerne mellom 100 000 – 300 000 NOK per år, avhengig av studie og studiested. Det er svært få nordmenn som studerer medisin i Storbritannia. Du kan lese mer om medisinstudier i Storbritannia her, og generell info om medisinstudier i utlandet her. Det finnes andre land hvor medisinstudiet er rimeligere, og du finner link til infosider om flere land på infosiden om medisin.

Høres ut som du kommer til å klare å komme inn på medisin hvis du fortsetter slik, uansett om det blir Storbritannia eller et annet sted. 

Lykke til!

Hilsen ANSA, i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning