Hopp til hovedinnholdet

Hva kreves for å komme inn?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg har lyst til å studere administrasjon og ledelese i Oslo-området neste år :) Jeg går 3-året i VGS, og har programfag Matematikk R2, Kjemi 2 og Fysikk 2, i tillegg har jeg Samfunnsøkonomi 1 fra vg2, og har Spansk 3 karakter fra eksamen jeg tok som privatist i vg1. Jeg lurer på om hva som kreves til å komme inn i UiO, eller Høyskolen i Buskerud, eller Høyskolen i Oslo og Akershus? Og en ting til.......hva menes det med poenggrense, og hvordan får jeg sånn poeng til å komme meg inn på det studie? Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner! Søknadsfristen kommer brått på, så det er fornuftig av deg å bruke litt tid på å sette deg inn i opptakskrav og poengberegning.

utdanning.no er en fin nettside å bruke for å få oversikt over utdannigstilbud, f.eks i økonomi og administrasjon. Nedenfor finner du informasjon om poengberegning og opptakskvoter. På hjemmesiden til Samordna opptak kan du søke opp poenggrensene på studier du er interessert i.

Lykke til med videre research!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning