Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli spansklærer?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvordan kan man bli spansk lærer på ungdomskole nivå? (hva er hele utdanningsløpet) Holder det/ er mulig å kun undervise i spansk? Og få nok timer til å ha en vanlig lønn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du vurderer læreryrket! Det er flere veier fram til læreryrket - og du kan lese mer om det i artikkelen nedenfor eller ved å gå inn på siden til utdanning.no og skrive lærer i søkefeltet.

Det er vanlig at man har to undervisningsfag (eller flere) - og ved f.eks. Grunnskolelærer 5.-10. trinn og 5 årige lektorprogram er det krav om to fordypninger. Hvorvidt man klarer seg med bare ett undervisningsfag i ungdomsskolen vil være avhengig av hvor stor skole du jobber ved, altså hvor mangle grupper som har akkurat det faget du underviser i. Men normalt er det vanlig at man må ha flere undervisningsfag for å kunne oppnå full stilling.

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning