Hopp til hovedinnholdet

Er det noen mulighet for å bli lærer i fag som samfunnsfag, sosialkunnskap, sosiologi og sosialantropologi osv på vgs uten å ta lektorprogrammet?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har bestemt meg for at jeg vil bli lærer, helst på vgs. Jeg elsker samfunnsfag og jeg har sett på lektorprogrammet på UiO. Der ser jeg at samfunnsfag kun kombineres med et språkfag (norsk, engelsk, tysk osv). Er det noen mulighet for å bli lærer i fag som samfunnsfag, sosialkunnskap, sosiologi og sosialantropologi osv på vgs uten denne veien? Er ikke så glad i språkfag. Vil undervise i samfunnsfaglige fag, men helst ikke engelsk eller norsk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og beklager sent svar

Så flott at du ønsker å ta en lærerutdanning!

Du er ikke nødt til å velge et lektorprogram for å bli lærer (eller for å bli lektor). Du kan ta en bachelor (eller en mastergrad) innenfor samfunnsfagene med pedagogikk (PPU) i tillegg. Du får da undervisningskompetanse innenfor det fagfeltet du er utdannet, men har ikke undervisningskompetanse i andre fag. Denne utdanningen er mest relevant for å undervise på videregående skole, for å bli allmennlærer (nå kalt grunnskolelærer) i grunnskolen bør du ta en lærerutdanning. 

Kravene til undervisningskompetanse finner du i forskrift til opplæringsloven §14. Kravene varierer med skolenivå.

Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning