Hopp til hovedinnholdet

Hva er forskjellen på fagskoletilbudene innen nautikk?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Går nå maritime fag i Sør-Trøndelag. Til våren så skal jeg begynne som lærling. Etter lærlingeperioden ønsker jeg å gå teknisk fagskole med fordypning i nautikk, jeg ser her at jeg kan velge å gå et år eller to år. Etter 1 år så kan jeg løse dekksoffisersertifikat klasse 4, og etter 2 kan jeg løse dekksoffisersertifikat klasse 1 sjøkaptein ubegrenset. Jeg vurderer og gå 1 år på fagskole nautikk, men betyr det at det høysete sertifikatet jeg får er klasse 4? Eller kan jeg få høyere sertifikat ved fartstid? Hva er forskjellen på de to årene ? Håper dere kan svare på dette!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Spennende utdanningsplan du har! Det er imidlertid så spesifikt spørsmål at vår anbefaling er at du kontakter fagskolen du ønsker å gå ved direkte for å få et best mulig svar. De har full oversikt over studieplan, innhold og eventuelle forskjeller i de ulike tilbudene.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning