Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer litt på hva som er forskjellen mellom Fagskole og Bachelorstudie 3 årig?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg vl studere Spilldesign neste år og må snart søke for videre utdanning. Jeg skal søke på NITH men også Noroff. Men på noroff er 3D spilldesign under Fagskole og bare 2 årig hvor jeg kan ta ''påbygg'' hvor jeg søker om ta bachelorgrad i utlandet (England). Jeg lurer litt på hva som er forskjellen mellom Fagskole og Bachelorstudie 3 årig. og hva det har å si videre for utdanningen min. Vil gå videre mot master/doktorgrad.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fagskole er en yrkesrettet utdanning som er et fullverdig alternativ til universitets- og høgskoleutdanning. Den bygger på videregående skole eller tilsvarende kompetanse. Betegnelsene fagskole og fagskoleutdanning er beskyttet, og kan kun brukes av dem som har NOKUT-godkjente utdanningstilbud.

En del fagskoler har samarbeid med norske høgskoler. Dette gjør det mulig å bygge på fagskoleutdanninger til en bachelorgrad og eventuelt en mastergrad. De har også lignende avtaler med utenlandske universiteter, som er tilfelle med dette studiet på Noroff. Du trenger en bachelorgrad (som er treårig) hvis du skal gå videre på master, som igjen er grunnlaget for en doktorgrad.

Snakk gjerne med studiestedet direkte hvis du har spørsmål om overgangen fra det to-årige fagskoletilbudet til påbyggingsåret i England, som skal gi en bachelorgrad til sammen.

Håper det var oppklarende. Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning