Hopp til hovedinnholdet

Hva er lurt å gjøre før jeg søker politihøgskolen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lyst til å bli politi. Jeg skal da søke politihøgskolen året jeg fyller 20 år. Etter videregående tenker jeg å studere eller gjøre noe fornuftig, slik at jeg kan få mer kunnskap og "forberede" meg til opptak. Jeg vurderer da enten å studere et år psykologi/sosiologi, samtidig som jeg vurderer militæret. Er det en stor fordel å dra i militæret, eller er det mange som kommer inn på politihøgskolen uten å ha vært i militæret? Jeg har egentlig mest lyst til å trene meg opp selv, jobbe og studere et år, men samtidig så vet jeg ikke hva som er lurest å gjøre. Hvor mange av de jentene som kommer inn, har vært i militæret?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner og prøver å jobbe målrettet!

Vi synes du heller skal stille spørsmålene dine direkte til Politihøgskolen (PHS), det er der du kan få de mest konkrete og utfyllende svarene på det du lurer på, og sikkert litt til.
Du finner all informasjon om søkeprosessen på hjemmesiden til PHS, med masse tips og mulighet til å sende inn spørsmål. Du finner også en oversikt over hvor du kan treffe representanter direkte, på utdanningsmesser og lignenede (senere i vinter). 

Lykke til med videre research og med valgene dine!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning