Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg gå medisin grunnfag eller realfag før medisin?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Forbredning til legestudiet- Hei! Jeg har bestemt meg for å ta et år med forbredning før legestudiet ettersom jeg ikke har hatt biologi på skolen (for selv om det ikke er et absolutt krav er det svært nyttig, og gjør det enklere). dilemmaet er Medisinsk grunnfag (privatskole) eller årsstudium i realfag? Privatskole er jo mye dyrere og bjørknes høyskole går opp til 75.000.- , så er det verdt det? Samtidig har jeg hørt at programmet er bra og forbreder deg, og informerer deg får å se om medisin er det rette feltet for deg. Tusen takk! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår det, er du usikker på om du skal ta forberedelse til medisin på privatskole eller om du skal ta et årsstudium i realfag ved universitet eller høyskole.

Det høres allerede ut som at du har tenkt en del på dette. Vi kan dessverre ikke si noe om hva du burde gjøre, men vi kan jo supplere med litt informasjon som kanskje kan gjøre valget lettere.

Det ser ut som at Bjørknes' medisin grunnfag lærer deg mye som kan være nyttig på et senere medisinstudium. Man lærer realfag rettet mot menneskekroppen. På årsstudium i realfag lærer du nok realfag mer generelt.

Det negative er kanskje særlig prisen. Du får selv vurdere om du tror utbyttet står i forhold til prisen.

Samtidig er et årsstudium i realfag fra universitet eller høyskole også krevende og lærerikt. Man må jobbe hardt, og det vil gi deg en dypere forståelse av realfagene. Prisen her vil ligge på omtrent 600 i halvåret til semesteravgift.

For øvrig vil begge studiene gi deg to tilleggspoeng (med mindre du allerede har militæret, siviltjeneste, folkehøyskole eller 60 studiepoeng fra høyere utdanning allerede). Dette vil ikke forbedre poengsummen din all verden, men hjelper selvsagt litt på hvis det trengs.

Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning