Hopp til hovedinnholdet

Bli ingeniør gjennom Forsvaret.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg vil og har tenkt til å gå elektro vg1, data-elektronik vg2, det samme i vg3 og 1,5 år i lære på bedrift. Men jeg har også lyst til å gå i forsvaret. Og helst også bli inginiør gjennom forsvaret. Hva må jeg da gjøre? Hvordan funker dette da? Må jeg gå noen spesielle linjer? Skal jeg bare gå inn i forsvaret etter vg3? Går det i det hele tatt ann å komme inn i forsvaret hvis man tar data elektronikk og etter det, kan jeg ta inginiør utdanningen i forsvaret også? gutt 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
De fleste ingeniørutdanninger i Forsvaret krever at du har generell studiekompetanse og fordypning i matte og fysikk. En oversikt over krav til utdanning står her.

Sjøforsvaret har åpning for å ta inn elever på ingeniørutdanning for de som kun har fagbrev i enkelte fag. Du kan ta direkte kontakt med rekrutteringsoffiser i Sjøforsvaret på telefon 926 91 999 for å undersøke hvilke muligheter du har. 
 
Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning