Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg leve av å danse?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg elsker å danse. Dans er livet mitt. Jeg har danset siden jeg var 4 og har en del erfaring. Jeg har sluttet å danse siden det ble ikke noe ut av. Jeg vil på en måte bygge noe videre på det, kanskje oppnå noe. Jeg savner utrolig å danse. Men har du noe idee om hva jeg kan gjøre, hvilket dansebyrå jeg kan melde meg inn i etc? Hvis vi tenker ut i fra utdanning.. Hva kan jeg gjøre da? Må jeg ha en tilleggsjobb? Hvor mye kan man tjene på og være danser?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du er så glad i å danse. Det er en veldig fin hobby, og noen blir også så gode at de kan leve av å dansen. Det er vanskelig å leve av å danse, man må være veldig god og jobbe veldig hardt for å klare dette. Jeg forstår at du sluttet å danse hvis du følte at du stagnerte litt eller ikke fikk nok utfordringer. Men hvis du skal være profesjonell danser, må du nok begynne igjen.

Du skriver jo ikke noe om hva slags dans du driver med. Dersom det er ballett kan jo balletthøgskolen være et mål, og kanskje operaen en dag? Men det finnes jo også folk som driver med annnen type dans profesjonellt, for eksempel hip-hop eller selskapsdans. 

Og det går jo an å jobbe som danseinstruktør, det kan du også gjøre ved siden av en annen jobb. 

Jeg anbefaler deg å finne en danseskole eller danseklubb hvor du trives, får utfordringer og utvikler deg, så kan du få tips av danselærerne dine til hva du bør gjør hvis du ønsker å satse på dans. Du kan også spørre rådgiveren på skolen din om hvilke skoler i Norge og utlandet som kan være aktuelle og hva som kreves for å komme inn på dem. Når du skal velge videregående skole kan jo også muskikk, dans og drama være en passende linje for deg.

 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Dans

Danser (colourbox.com)

Bare 15 år gammel reiste Nishino alene fra hjemmet sitt Osaka til Sveits, uten å kunne annet enn japansk. Det eneste hun var sikker på var at hun ville danse.

Av Christina, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning