Hopp til hovedinnholdet

Fordypning i realfag

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tok påbygg for 2 år siden, så jeg har generell studiekompetanse. Da jeg begynte på vgs gikk jeg yrkesfag. Jeg visste ikke at man ikke fikk generell studiekompetanse av yrkesfag. Heldigvis finnes påbygg, så jeg bestemte meg allerede første året på vgs å ta påbygg, slik at jeg fikk alle muligheter åpne angående yrkesvalg. Nå har jeg funnet ut jeg ikke kan bli hva jeg vil. Jeg har nemlig ikke realfag. Hvordan kan jeg ordne det? Ikke noe fornøyd med min tidligere ungdomsskole som ikke informerte noe om dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er en måte du kan få fordypning i realfag på, nemlig å melde seg opp til privatisteksamen i matematikk, fysikk, kjemi eller biologi. Det betyr at du da skaffer deg bøker og leser pensum uten lærerstøtte og går opp til eksamen enten til jul eller sommeren. All oppmelding skjer elektronisk på www.privatistweb.no og har frist 15. september om høsten og 1. februar om våren.

Det er også mulig å melde seg på realfagskurs hos private tilbydere av vgs. Det koster penger - fra kr. 5000 - 15 000 pr. fag.

Lykke til!  


Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning