Hopp til hovedinnholdet

Eiendomsmekler eller bilselger?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst på en slik jobb at jo mer du selv selger tjener du penger som, Bilselger eller Eiendomsmegler (fordi jeg er ganske hyggelig og lett og overtale folk) har et snitt på 3,75 og jeg går i 10'ende. Etter det jeg har hørt er det bare kjedelige linjer på videregående som gjør slik at jeg kan studere megling. VGS skal søkes til neste år og har egentlig lyst til og gå Media eller kokk- og servitør, men da må man ta et ekstra år for studiekompetanse og det året har jeg hørt er supertungt og jævlig kjedelig, unnskyld utrykket plus at alle vennene dine velger og gå av etter 2 år. Er det noen annen måte og bli Bilselger eller Eiendomsmegler på? Eller eventuelt noen andre jobber i forhold til det jeg er interessert i? Hilsen veldig interessert og litt stressa gutt. Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å bli eiendomsmekler kreves det et teoretisk løp på videregående skole. Der må du ha generell studiekompetanse for å kunne bli opptatt. Generell studiekompetanse får du ved å fullføre og bestå Studiespesialisering, Idrettsfag eller Musikk, dans og drama.

For å bli bilselger (eller selger i det hele tatt), kan veien være annerledes. Der kan du velge utdanningsprogrammet Service og samferdsel. Da går du Vg1 Service og samferdsel og Vg2 Salg, service og sikkerhet ved en ordinær videregående skole. Vg3 og Vg4 må du være ute i lære i Salgsfaget. Da får du fagbrev som selger og kan konkurrere om mange jobber i alle avdelinger innenfor salgsbransjen.

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning