Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg bli sykepleier?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei. jeg vil bli sykepleier, men vet ikke akkurat hvordan jeg vil komme meg frem til det. det er noen som sier at jeg kan ta allmenn og noen sier at jeg kan ta helse og oppvekst også tar jeg påbygg. jeg er å usikker. hva er det enkleste veien på en måt ? :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Søknad til sykepleierstudier krever at du har generell studiekompetanse fra videregående skole. Her er det flere veier fram til målet:


  1. Du kan gå ett av de tre Studieforberedende utdanningsprogrammene: Idrettsfag, Studieforberedene eller Musikk, dans og drama.
  2. Du kan gå et yrkesfaglig utdanningsprogram de to første årene, og velge Vg3 påbygg til studiekompetanse.
  3. Du kan fullføre et yrkesfagslig utdanningsprogram og deretter ta påbygg til generell studiekompetanse. Velger du f.eks. å ta fagbrev som helsefagarbeider og deretter søke påbygg til studiekompetanse, har du et svært godt utgangspunkt for sykepleierstudiene.

Hva du velger er både avhengig av interesse og hvor mye tid du ønsker å investere på videregående nivå. Korteste vei er å velge alternativ 1, evt 2, som tar tre år. Men velger du alternativ 3, vil du etter 5 år ha en dobbelkompetanse - både yrkeskompetanse og studiekompetanse!

Her kan du lese mer om sykepleier og utdanningen på høgskolenivå.

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning