Hopp til hovedinnholdet

Hvilke skoler tilbyr utveksling på vg2?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst til å ta 2.vgs i utlandet, og lurte på hvilke skoler som kan tilby det. Om det finnes en oversikt, hadde det vært supert. Det gjelder egentlig alle slags land som de norske skolene kan tilby. Jeg vet at Elvbakken og Ulsrud tilbyr Engalnd, men vil vite om det er flere skoler og evt. andre land som er tilbydt? Også lurte jeg på om jeg kunne reise med en annne skole, eller om jeg bare kan dra med skolen min, og evt. hvordan disse reglene da fungerer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være både lærerikt og spennende å ta Vg2 som utvekslingselev, og det er fint at du er begynt å undersøke hvordan det lar seg gjennomføre allerede nå.

Det er kun Vg2 som godkjennes som utvekslingsår, og man må gå på et av de studieforberedende utdanningsprogrammene. Utvekslingsåret skal komme istedenfor Vg2 i Norge, ikke i tillegg til, så fagsammensetningen skal i størst mulig grad tilsvare det du skulle hatt i Norge. Dette er for at du skal få et godkjent vitnemål etter Vg3.

For å få støtte fra Lånekassen må utvekslingen skje i regi av en godkjent utvekslingsorganisasjon eller i henhold til en godkjent utvekslingsavtale mellom skolene.
Det er utvekslingssbyrået som hjelper deg med det praktiske, som hvor du skal dra på utveksling. Utvekslingsbyråene opererer med forskjellige land. I tillegg kan noen skoler ha private avtaler med spesifikke skoler, men det har ikke vi noen samlet oversikt over.

Vi anbefaler at du tidlig på Vg1 tar kontakt med rådgiver på din skole for å høre nærmere om hvilke muligheter du har for utveksling.

Les mer om utvekslingsår i artikkelen nedenfor, og sjekk også ut informasjon eller ta kontakt med de organisasjonene som tilbyr dette for å høre om muligheter, praktisk hjelp osv.

Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning