Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg studere Industriell økonomi og teknologiledelse i utlandet?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei ung.no! Jeg har siden 8. klasse hatt drømmer om å studere i utlandet, og det er noe jeg virkelig ønsker og skal gjøre. Jeg ser at NTNU tilbyr studielinjen Industriell økonomi og teknologiledelse (INDØK), og dette virker utrolig spennende etter som jeg er interessert i teknologi og økonomi/business. Jeg har prøvd å finne ut hva dette studiet er på engelsk, eller om universiteter i utlandet tilbyr liknende studieretning, uten hell. Jeg lurte derfor på om det finnes noen studier i utlandet som ligner på INDØK, eller hva INDØK er på engelsk? Tusen takk for hjelpen :-) - K

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente 18!

Så spennende at du vil studere i utlandet!
Ingeniørfag kan du studere over hele verden. Dersom du leter etter en linje som er bygget opp helt likt som Indøk ved NTNU, kan det være vanskelig, for som regel vil fagsammensetning variere noe fra studiested til studiested, og det varierer også hvilke emner du kan velge å fordype deg i innen en grad. Det du kan gjøre for å finne noe som ligner så mye som mulig, er å sjekke hvilke utvekslingsavtaler NTNU har med utenlandske læresteder, og se spesifikt hvilke læresteder nettopp denne linjen har utvekslingsavtaler med. Du søker så direkte til det utenlandske lærestedet (eller gjennom et sentralisert opptak i det landet), ikke gjennom avtalen NTNU har (for den er jo kun for NTNU sine studenter). Dette kan være en lur måte å finne et passende lærested på i utlandet, for da vet du at du velger en skole som er anerkjent av et norsk lærested, og det vil da være noe kjent i fagmiljøet her hjemme. Dette kan ha noe å si når du skal søke deg jobb i Norge etter studiene.

Generell info om studier i utlandet finner du på www.ansa.no Du finner der info om søknadsprosessen til en rekke land. Se også denne siden for info om ingeniørstudier i utlandet.

Lykke til!

 

 

 

Hilsen ANSA, i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning