Hopp til hovedinnholdet

Zoologi

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jente på 15 her! lurte litt på om biologi i bachelor og mastergrad. ut i fra det jeg har skjønt så trenger du generell studiekomptetanse med realfag for å komme inn på et universitet (som UIO) så får du bachelor der i 3 år. Men etter det så har jeg lest at for å bli zoolog eller mammalog så må jeg studere det i de 2 master-årene i en linje. Men jeg gikk inn på UIO sin nettside og der er det ikke noe annet i master enn, Marin biologi og limnologi, Toksikologi, Økologi og evolusjon. men ingen zoolog linje? please hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du leser faktaopplysningene nedenfor, finner du mer informasjon og krav til studier i Zoologi.

Zoologi er en av flere spesialiseringer innenfor fagområdet biologi. Zoologi er et stort fagfelt innenfor biologi, og forskningsområdene er mange og komplekse. De fleste zoologer har svært høy kunnskap om et lite fagfelt.

Zoologer har kunnskap om dyrenes oppførsel, egenskaper, mønster og samhandling med andre dyr og miljøet rundt. Forskning på sykdommer og hvordan disse sprer seg mellom dyr er ett av flere felt som zoologer forsker på.

Vanlige arbeidsoppgaver for zoologen:

  • undersøke og samle inn prøver gjennom feltarbeid eller laboratoriearbeid
  • analysere og skrive rapporter om resultatene man finner

Arbeidshverdagen for zoologer kan variere. Mange er engasjert i prosjektarbeid i laboratorier med forskning på rotter, insekter og andre dyr. Andre zoologer arbeider ute i naturen, hvor de blant annet studerer og loggfører ett eller flere dyrs aktivitetsmønster over en gitt periode. Paringsritualer, aggresjonsoppførsel og gruppementaliteten til en dyregruppe er andre vanlige prosjekter.

Ofte arbeider zoologen sammen med andre biologer, men også andre yrkesgrupper, som for eksempel naturforvalteren.

 

Personlige egenskaper:    

Som zoolog må du være interessert i mangfoldet i naturen. Du må være nysgjerrig og like å undersøke ting. Arbeid på laboratorium og i felten krever god konsentrasjon og tålmodighet. Du må kunne tilegne deg ny kunnskap basert på fysiske bevis. Som zoolog må du være forberedt på å jobbe mye ute.

Hvor jobber zoologer?    

Zoologer er som oftest ansatt ved universiteter og høgskoler, innenfor offentlig forvaltning, dyr- og miljøvernsorganisasjoner, museer og dyrehager.

Hvilke utdanninger er med?

  • Zoologi
  • Doktorgrad i biologi
 
Utdanning    

Bachelorgraden i biologi tar tre år, hvor du utover i utdanningen kan ta spesialisering i zoologi. På   masternivå finnes det flere typer zoologifag, for eksempel marin zoologi.

Opptakskrav Du trenger studiekompetanse med realfag. 

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning