Hopp til hovedinnholdet

Kombinasjon av studier

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på videregående og har begynt å tenke på hva jeg vil studere videre. Jeg har lyst til å studere så mye og har veldig vanskelig for å bestemme meg, men var lyst til å studere i England eller no. Jeg lurer på om det er mulig å kombinere ulike studier? Jeg har tenkt spesielt mye på feks juss og utviklingsstudier. Jeg har hørt det er veldig vanskelig å få jobb i bistands bransjen hvis man bare har utviklingsstudier, og at man må ha mye frivillig arbeid i tillegg eller kombinere det med noe annet. Går det ann å studere juss men samtidig få med utviklingsstudier? Blir det da enklere å få jobb i bidstandsbransjen? Og kan du da fortsatt kan bli jurist eller advokat eller noe etterpå hvis jeg ombestemmer meg og ikke vil jobbe med bidstandsarbeid?? Hvis jeg studerer juss i utlandet, er det fortsatt mulighet for å bli advokat i Norge, hvis du feks tar europeisk rettsvitenskap? Har hørt det er vanskelig men er det mulig? Takk på forhånd:))

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har begynt å tenke på videre studier etter videregående da? For å få helt konkrete svar på disse spørsmålene må du kontakte de lærerstedene som tilbyr disse studiene. Det kan både være mulig og ikke mulig. Det er helt opp til hvodan det enkelte universitet eller høyskole har lagt opp sine studier.

De vi sier på generelt grunnlag er at for å være sikker på å få en godkjent utdanning som sluttkompetanse, bør man være tro mot en retning. Man kan gjerne i etterkant ta både videreutdanning og forypning i andre emner enn det man f.eks. har en bachelor eller master i.'

Men for å bli jurist må du ha fullfgørt og bestått alle gradene innen jusstudiet. Det betyr i praksis at du ikke vil ha tid til å studere noe "annet på si". Da vil du ikke bli ferdig innen normert studietid, som da igjen betyr at du ikke har fullført og bestått kompetansekravene innenfor dette spesialfeltet.

Hvilke jobbmuligheter det vil være f.eks. både for jurister og bistandsarbeidere om 5-10 år er helt umulig å si noe konkret om. Det vi sier er at ingen utdannelse er bortkastet. All utdanning vil man kunne i benytte senere i karrieren sin.

Lykke til!
Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning