Hopp til hovedinnholdet

MDD som privatist

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tar for øyeblikket et friår for å få et lite pusterom etter ei lang tung tid. Når høsten kommer har jeg lyst til å begynne på MDD på VGS. Problemet er at om jeg ønsker det må jeg flytte tre timer unna familien og det har alt skjært seg en gang. Så det jeg lurer på er: Er MDD en linje jeg kan ta som full privatist? Jeg har gått drama i nesten et halvt år før jeg droppet ut (Nå har jeg to faste jobber som jeg stortrives med), og jeg vet hvilke praktiske opplegg de driver med. Men det kan man jo alltids lære seg selv ved å lese seg opp og prøve seg frem hjemme i stua? Spørsmålet mitt er altså om man kan ta hele MDD løpet som privatist, eller om jeg må finne meg ei ny linje? Jeg tenker foresten også på å ta vg2 som utveksling i England. Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Her må vi nok skuffe deg. Det er ikke mulig å ta et utdanningsprogram som musikk, dans og drama som privatist. Her må du være fysisk deltaker på utdanningsprogrammet.

Det kan jo være muligheter for at et hybelliv blir enklere jo eldre man blir, da. Hvis du er skikkelig motivert for MDD, synes jeg du skal ta sjansen jeg! Det kommer til å bli morsomt. Håper at du kommer inn, da!  

Hvis du alikevel ikke ønsker MDD, er jeg redd du må finne et annet utdanningsprogram som passer bedre i forhold til bostedet ditt.

Ellers er det helt uproblematisk å tilbringe ett år i utlandet som utvekslingsstudent mellom f.eks. Vg1 og Vg2 eller Vg2 og Vg3. Dette kan studieveileder og karriereveileder på din vgs. fortelle deg alt om.

Lykke til!

 

 

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning