Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg bytte til engelsk fordypning?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei og takk for sist! Jeg er en 13 år gammel jente med interesse for naturfag. Jeg har fransk på ungdomskolen men jeg tenker å bytte til engelsk fordypning. Grunnen til det er at jeg har lyst å studere i utlandet som england. Jeg har tenkt å ta studiespesialsering og realfag . Jeg har hørt at realfag er vanskelig også det bekymrer meg litt jeg får gode karakterer i naturfag mens i matte er det greit. Jeg hadde tentamen i engelsk og da fikk jeg dårlig karakter. Jeg tok fransk siden det er bra å kunne men trenger jeg virkelig det ? Jeg får gode karakterer i fransk men jeg blir bekymret for engelsken min. Jeg er ganske usikker. Jeg hadde tenkt å ha engelsk fordypning i vidergående men jeg hørte fra læreren min at hvis jeg hadde fransk i vidergående har jeg det i 2 år istedfor 3 år. Så hva skal jeg gjøre ? - Hilsen usikker og bekymret tenåring. Og takk for fine tips om skolehverdag dere er flinke ! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner!

Du kan gjerne ta realfag selv om du ikke er kjempeflink i matematikk, så lenge du er interessert i matematikk. Du skal ikke velge programområde før du skal begynne på vg2, så du får anledning til å vurdere og få veiledning om dette i løpet av vg1.

Fremmedspråk er obligatorisk på Studiespesialisering, så det er du nødt til å ha uansett. Hvis du slutter med fransk nå er du nødt til å ha fremmedspråk alle tre årene på vgs. Det kan sette begrensning på hvilke programfag du kan velge, særlig på vg3.

Hvis du fortsetter med fransk resten av ungdomsskolen skal du ha fremmedspråk i to år på vgs. Du kan da velge om du vil fortsette med fransk eller om du vil begynne på et nytt språk. 

Du kan lese mer i artikkelen nedenfor.
Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Språkvalg på ungdomsskolen

koffert med flagg (colourbox.com)

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Her finner du informasjon om alternativene, og hvilke konsekvenser valget gir senere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning